zavřít
Simona Monyová

spisovatelka

Narození:
17. 3. 1967 , Brno, Československo
Úmrtí:
3. 8. 2011  ve věku 44 let,  Brno, Česká republika,  důvod: Zavražděna
Znamení:
ryby  
Výška:
přidej výšku
Hodnotit:
Líbí Nelíbí

34 se líbí, 6 se nelíbí

ODEBÍRAT NOVINKY O TÉTO OSOBNOSTI

Narodila se 17. března 1967 v Brně. Úspěšně absolvovala pár škol, které jí do života zdaleka nedaly tolik jako Mahenova knihovna. Někdy kolem patnáctého roku věku již u ní rodiče diagnostikovali rozvinutou formu grafomanie, v čemž je utvrdila následnou volbou povolání. Kromě spisovatelky na volné noze je i matkou tří synů, bývalou manželkou, současnou manželkou, pečovatelkou o drobné domácí zvířectvo (pes, kočka, křeček) a náruživou návštěvnicí pohostinských zařízení. Má ráda modrou barvu, Vladimíra Mišíka, krvavý steak, "tullamorku", židovskou literaturu, kopretiny, motorismus, slunečné počasí. Nesnáší lež, sladká jídla, davovou psychózu, stereotyp, MHD, vlastní nedokonalost, ranní vstávání a hypochondry. Simona Monyová byla dne 3. 8. 2011 ve svém domě v Brně zavražděna. Tento text byl zkopírován ze serveru: http://www.cesky-jazyk.cz/zivotopisy/simona-monyova.html#ixzz1U3m0hMX2 Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné. Bibliografie: - Osud mě má rád (1997) - Milostná strategie (1997) - Zítra vyjde slunce (1998) - Jendou za život (2000) - Manželky na odpis (2002) - Poslední extáze (2002 - druhé vydání) - Tchyně a uzený... (2003) - Roznese tě na kopytech (2003 - druhé vydání) - Utrhnout se ze řetězu (2003) - Hra svalů (2004 - druhé vydání) - Deník citového vyděrače (2004 - druhé vydání) - Ženu ani květinou... (2004) - Krotitelka snů (2005 - třetí vydání) - Otcomilky (2005) - Jednou nohou v blázinci (2005 - druhé rozšířené vydání) - Opiju tě rohlíkem (2006 - druhé vydání) - Střípky z ložnic (2006) - Pletky s osudem (2006 - druhé vydání) - Sebemilenec (2006) - Konkurz na milence (2007 - druhé vydání) - Kudlanka bezbožná (2007) - Já o koze, on o voze... (2007) - Matka v krizi (2008) - Matka v koncích (2008) - Hříšný kanec (2009) - Blonďatá stíhačka (2010) - Dvacet deka lásky (2010) - Citová divočina (2011) • 14.4. 2010 začala Česká Televize natáčet film "Tchyně a uzený" podle románu Simona Monyové. Hrají: Libuše Švormová, Martin Trnavský , Jitka Čvančarová, Sandra Nováková a další Scénář: Eva Papoušková Režie: Lenka Wimmerová …zobrazit celý životopis

Upravit životopis

Životopis

Narodila se 17. března 1967 v Brně. Úspěšně absolvovala pár škol, které jí do života zdaleka nedaly tolik jako Mahenova knihovna. Někdy kolem patnáctého roku věku již u ní rodiče diagnostikovali rozvinutou formu grafomanie, v čemž je utvrdila následnou volbou povolání. Kromě spisovatelky na volné noze je i matkou tří synů, bývalou manželkou, současnou manželkou, pečovatelkou o drobné domácí zvířectvo (pes, kočka, křeček) a náruživou návštěvnicí pohostinských zařízení.

Má ráda modrou barvu, Vladimíra Mišíka, krvavý steak, "tullamorku", židovskou literaturu, kopretiny, motorismus, slunečné počasí. Nesnáší lež, sladká jídla, davovou psychózu, stereotyp, MHD, vlastní nedokonalost, ranní vstávání a hypochondry.

Simona Monyová byla dne 3. 8. 2011 ve svém domě v Brně zavražděna.

Tento text byl zkopírován ze serveru: http://www.cesky-jazyk.cz/zivotopisy/simona-monyova.html#ixzz1U3m0hMX2
Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.


Bibliografie:
- Osud mě má rád (1997)
- Milostná strategie (1997)
- Zítra vyjde slunce (1998)
- Jendou za život (2000)
- Manželky na odpis (2002)
- Poslední extáze (2002 - druhé vydání)
- Tchyně a uzený... (2003)
- Roznese tě na kopytech (2003 - druhé vydání)
- Utrhnout se ze řetězu (2003)
- Hra svalů (2004 - druhé vydání)
- Deník citového vyděrače (2004 - druhé vydání)
- Ženu ani květinou... (2004)
- Krotitelka snů (2005 - třetí vydání)
- Otcomilky (2005)
- Jednou nohou v blázinci (2005 - druhé rozšířené vydání)
- Opiju tě rohlíkem (2006 - druhé vydání)
- Střípky z ložnic (2006)
- Pletky s osudem (2006 - druhé vydání)
- Sebemilenec (2006)
- Konkurz na milence (2007 - druhé vydání)
- Kudlanka bezbožná (2007)
- Já o koze, on o voze... (2007)
- Matka v krizi (2008)
- Matka v koncích (2008)
- Hříšný kanec (2009)
- Blonďatá stíhačka (2010)
- Dvacet deka lásky (2010)
- Citová divočina (2011)

• 14.4. 2010 začala Česká Televize natáčet film "Tchyně a uzený" podle románu Simona Monyové.
Hrají: Libuše Švormová, Martin Trnavský , Jitka Čvančarová, Sandra Nováková a další
Scénář: Eva Papoušková
Režie: Lenka Wimmerová

  • 10 let od vraždy: Spisovatelku Simonu Monyovou (†44) muž týral a nakonec zabil

    Extra.cz, 3. 8. 2021 Simona Monyová byla oblíbenou českou spisovatelkou. Dnes je tomu už deset let ode dne, kdy odešla do uměleckého nebe. O život ji připravil její vlastní manžel Boris Ingr, který ji týral a znásilňoval. Monyová se ale s informacemi o svých starostech s nikým nepodělila a problémy držela v sobě až do doby, než tento strastiplný příběh skončil tou největší tragédií. … více

  • 10 let od ubodání spisovatelky Monyové (†44): Mrazivý vzkaz před smrtí

    Aha, 3. 8. 2021 Od brutální vraždy spisovatelky Simony Monyové (†44), kterou ubodal narcistický manžel Boris Ingr (55), uplynulo právě dnes 10 let. Vrah touží po svobodě, mnohá z posledních slov, která mu žena napsala, vykreslují, co musela zažívat. … více

  • Simona Monyová zemřela před 10 lety: Vrah touží po svobodě!

    Blesk, 3. 8. 2021 Už deset let uplynulo od vraždy Simony Monyové. Úspěšnou autorku ženských románů po hádce zavraždil její manžel Boris Ingr, který ji měl dlouhodobě týrat. Smrt čtyřiačtyřicetileté brněnské rodačky šokovala všechny fanoušky jejích románů. … více

Hledáte také jako: Simona Mony
Rychlá navigace:novinky |diskuse