Simona Monyová

spisovatelka

Narození:
17. 3. 1967 , Brno, Československo
Úmrtí:
3. 8. 2011  ve věku 44 let,  Brno, Česká republika,  důvod: Zavražděna
Znamení:
ryby  
Výška:
přidej výšku
Váha:
přidej váhu
Barva očí:
přidej barvu očí
Barva vlasů:
přidej barvu vlasů
Postava:
přidej postavu
Národnost:
přidej národnost
Rasa:
přidej rasu
Náboženství:
přidej náboženství
Velikost bot:
přidej velikost bot
Velikost oblečení:
přidej velikost oblečení
Hodnotit:
Líbí Nelíbí

28 se líbí, 4 se nelíbí

Narodila se 17. března 1967 v Brně. Úspěšně absolvovala pár škol, které jí do života zdaleka nedaly tolik jako Mahenova knihovna. Někdy kolem patnáctého roku věku již u ní rodiče diagnostikovali rozvinutou formu grafomanie, v čemž je utvrdila následnou volbou povolání. Kromě spisovatelky na volné noze je i matkou tří synů, bývalou manželkou, současnou manželkou, pečovatelkou o drobné domácí zvířectvo (pes, kočka, křeček) a náruživou návštěvnicí pohostinských zařízení. Má ráda modrou barvu, Vladimíra Mišíka, krvavý steak, "tullamorku", židovskou literaturu, kopretiny, motorismus, slunečné počasí. Nesnáší lež, sladká jídla, davovou psychózu, stereotyp, MHD, vlastní nedokonalost, ranní vstávání a hypochondry. Simona Monyová byla dne 3. 8. 2011 ve svém domě v Brně zavražděna. Tento text byl zkopírován ze serveru: http://www.cesky-jazyk.cz/zivotopisy/simona-monyova.html#ixzz1U3m0hMX2 Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné. Bibliografie: - Osud mě má rád (1997) - Milostná strategie (1997) - Zítra vyjde slunce (1998) - Jendou za život (2000) - Manželky na odpis (2002) - Poslední extáze (2002 - druhé vydání) - Tchyně a uzený... (2003) - Roznese tě na kopytech (2003 - druhé vydání) - Utrhnout se ze řetězu (2003) - Hra svalů (2004 - druhé vydání) - Deník citového vyděrače (2004 - druhé vydání) - Ženu ani květinou... (2004) - Krotitelka snů (2005 - třetí vydání) - Otcomilky (2005) - Jednou nohou v blázinci (2005 - druhé rozšířené vydání) - Opiju tě rohlíkem (2006 - druhé vydání) - Střípky z ložnic (2006) - Pletky s osudem (2006 - druhé vydání) - Sebemilenec (2006) - Konkurz na milence (2007 - druhé vydání) - Kudlanka bezbožná (2007) - Já o koze, on o voze... (2007) - Matka v krizi (2008) - Matka v koncích (2008) - Hříšný kanec (2009) - Blonďatá stíhačka (2010) - Dvacet deka lásky (2010) - Citová divočina (2011) • 14.4. 2010 začala Česká Televize natáčet film "Tchyně a uzený" podle románu Simona Monyové. Hrají: Libuše Švormová, Martin Trnavský , Jitka Čvančarová, Sandra Nováková a další Scénář: Eva Papoušková Režie: Lenka Wimmerová …zobrazit celý životopis

Upravit životopis

Životopis

Narodila se 17. března 1967 v Brně. Úspěšně absolvovala pár škol, které jí do života zdaleka nedaly tolik jako Mahenova knihovna. Někdy kolem patnáctého roku věku již u ní rodiče diagnostikovali rozvinutou formu grafomanie, v čemž je utvrdila následnou volbou povolání. Kromě spisovatelky na volné noze je i matkou tří synů, bývalou manželkou, současnou manželkou, pečovatelkou o drobné domácí zvířectvo (pes, kočka, křeček) a náruživou návštěvnicí pohostinských zařízení.

Má ráda modrou barvu, Vladimíra Mišíka, krvavý steak, "tullamorku", židovskou literaturu, kopretiny, motorismus, slunečné počasí. Nesnáší lež, sladká jídla, davovou psychózu, stereotyp, MHD, vlastní nedokonalost, ranní vstávání a hypochondry.

Simona Monyová byla dne 3. 8. 2011 ve svém domě v Brně zavražděna.

Tento text byl zkopírován ze serveru: http://www.cesky-jazyk.cz/zivotopisy/simona-monyova.html#ixzz1U3m0hMX2
Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.


Bibliografie:
- Osud mě má rád (1997)
- Milostná strategie (1997)
- Zítra vyjde slunce (1998)
- Jendou za život (2000)
- Manželky na odpis (2002)
- Poslední extáze (2002 - druhé vydání)
- Tchyně a uzený... (2003)
- Roznese tě na kopytech (2003 - druhé vydání)
- Utrhnout se ze řetězu (2003)
- Hra svalů (2004 - druhé vydání)
- Deník citového vyděrače (2004 - druhé vydání)
- Ženu ani květinou... (2004)
- Krotitelka snů (2005 - třetí vydání)
- Otcomilky (2005)
- Jednou nohou v blázinci (2005 - druhé rozšířené vydání)
- Opiju tě rohlíkem (2006 - druhé vydání)
- Střípky z ložnic (2006)
- Pletky s osudem (2006 - druhé vydání)
- Sebemilenec (2006)
- Konkurz na milence (2007 - druhé vydání)
- Kudlanka bezbožná (2007)
- Já o koze, on o voze... (2007)
- Matka v krizi (2008)
- Matka v koncích (2008)
- Hříšný kanec (2009)
- Blonďatá stíhačka (2010)
- Dvacet deka lásky (2010)
- Citová divočina (2011)

• 14.4. 2010 začala Česká Televize natáčet film "Tchyně a uzený" podle románu Simona Monyové.
Hrají: Libuše Švormová, Martin Trnavský , Jitka Čvančarová, Sandra Nováková a další
Scénář: Eva Papoušková
Režie: Lenka Wimmerová

  • ČT: Renčův Sebemilenec soutěží v Denveru

    Parlamentnílisty.cz, 13. 9. 2014 Psychodrama natočené podle knihy spisovatelky Simony Monyové Sebemilenec získal další festivalovou nominaci. Film, který v brněnském studiu České televize natočil režisér Filip Renč se Simonou Stašovou v hlavní roli, bude soutěžit na 37. ročníku filmového festivalu v americkém Denveru. Koná se od 12. do 23. listopadu 2014. … více

  • Synové po zavražděné Monyové: Návrat do domu smrti!

    Blesk, 4. 8. 2014 Před třemi lety ubodal Boris Ingr (48) svou ženu, spisovatelku Simonu Monyovou (†44). O dům, kde se vražda odehrála, se nyní znovu starají její synové. … více

  • ČT: Sebemilenec soutěží v USA

    Parlamentnílisty.cz, 9. 4. 2014 Televizní film České televize Sebemilenec má šanci získat ocenění na filmovém festivalu v americkém Tiburonu, jehož 13. ročník se koná od 10. do 18. dubna 2014. Režisér Filip Renč tam odlétá právě dnes. Začátkem příštího týdne se k němu připojí herečka Simona Stašová. Ve snímku, natočeném v brněnském studiu ČT podle námětu spisovatelky Simony Monyové, hraje hlavní roli. … více

Hledáte také jako: Simona Mony
Rychlá navigace:novinky |diskuse